26 Ocak 2009 Pazartesi

Damdaki Kemancı - Bir Yahudi Hikayesi



Damdaki Kemancı - Bir Yahudi Hikayesi



Israil'in Filistin Bolgesi'nde izledigi katliamlar ve insanlik disi operasyonlar nedeniyle Avrupa'da anti-siyonist akimlar guclenmeye ve anti-siyonist eylemler gerceklesmeye basladi.

Arthur adiyla taninan Fransa’nin unlu talk sov sanatcisi Jacques Essebag, Gazze lehine propaganda gosterileri nedeniyle ulkenin guneydogusundaki Ardeche bolgesinde yapacagi programi iptal etti. Gectigimiz Cuma gunu Filistin yanlisi gostericiler Arthur’un Vals – les-Bain’de gerceklesecek komedi/sov’una engel oldular.

Salonda pankartlar acan gostericiler komedyeni Israil’i maddi acidan desteklemekle sucladilar.

Dunyaca unlu sarkici Enrico Macias da, Mauritius’lu liderlerin kendisini Israil yanlisi bir tutum sergilemekle elestirmesi uzerine Hint Okyanusu adalarindan Mauritius’da onumuzdeki hafta verecegi konseri iptal etti.

Kita Avrupasi ulkelerindeki Gazze'ye destek mitinglerinin pekcogunda (bilhassa Almanya) "Gamali Hacli Bayraklar" acilmistir.

Iste ornekleri. Bir yanda fasizm simgeleri, bir yanda kendi sovmenlerinin verecegi gosteriyi siyasi nedenlerle engelleyenler, diger bir yanda ise elestirilere tamamen kapali olan ve bir elestiri karsisinda hemen tepki veren zihniyet.

Nerede demokrasi, nerede elestirme ozgurlugu? Sizce anti-semitizmi, Yahudi dusmanligini kim besliyor? Bu orneklerde oldugu gibi, her iki taraf da.

Gercek demokrasi ulkemizde mevcut mudur bilmem ama gercek demokrasi idealinin insanlarimiz tarafindan buyuk derecede ozumsendiginden eminim.

SSCB'deki Yahudi topluluklarinin gelenek-goreneklerini ve yasamsal degisimlerini anlatan ve hikayenin sonunda Yahudi topluluklarinin SSCB'nin sert tutumlari nedeniyle ABD basta olmak uzere pek cok farkli ulkeye goc etmesinin "acikli" hikayesini anlatan, bir Yahudi hikayesi olan "Damdaki Kemanci" eseri ulkemiz tiyatrolarinda, devlet opera ve balelerinde oynamaya ozgurce devam etmektedir. Hem de hicbir tepki ya da mudahale ile karsilasmadan... (orn: Antalya Devlet Opera ve Balesi).

Ulkemizi begenmeyenler gormelidirler ki; ulkemizde yasanmayan hadiseler ulkemizde asla benzerlerini goremeyecegimiz anti-siyonist eylemler, kita Avrupasinda coktan yasanmaya baslamis durumdadir.

Yazili ve sozlu basin, bu haberleri vermese de ben sizlere gerceklesen ve gizlenen olaylari aktarmaya devam edecegim.


TEVFiK BiR / 26.Ocak.2009


Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.