31 Mart 2006 Cuma

Sürekli Kaybeden Kim



 Sürekli Kaybeden Kim?



1- Terorle, terorizmle, terorist ile pazarlik olmaz. Ama bizlere yansiyan, iktidarin bunlarla pazarlik yaptigi. 12 Agustos 2005 yilinda ne zamanki Basbakan Erdogan "Kürt Sorununu siyasi yollardan cozecegiz" demistir, iste o anda bolucunun siyasallasma hedefine zimni olarak, fark ederek yada etmeyerek araci olmustur.

2- Teroristle mucadele de onemli olan simdi yargiclarin verecekleri cezalardir. Cezalar en ust hadden verilmelidir. Hatta Ceza Kanunu'nda yapilacak degisikliklerle bundan sonra, pkk bayragi acan ve isyan eden bu saldirgan teroristlere verilecek cezanin ust siniri muebbet hapis olmalidir.

3- Diyarbakir'a yatirimda bulunacagini aciklayan bazi firmalar bundan vazgectiklerini aciklamistir. Yasanan Sivil Itaatsizlikler bolgeye akacak sermayeyi, istihdami engellemektedir. Bu, bolgenin zenginlesememesine, kalkinamamasina, fakirligin ve issizligin devam edip sürmesine neden olmaktadir. Issiz gucsuz fakir halk da terorun kapanina boylelikle daha kolay dusmektedir. Teror kendini surdurebilmektedir bu yolla. Cikan bu teror olaylari sozde kürdistan'in kurulmasini asla saglamaz, bu olaylarin tek saglayacagi bolgenin derinlesen fakirligine katki saglamak, bolge insanini icinden cikilamaz bir ucuruma suruklemektir. Bolge istikrarsiz olursa oraya ne doktor, ne egitimci, ne kultur sanat, ne para ne de huzur gider. Bizler cok sükür Istanbul'da, Ankara'da, Izmir'de, Antalya'da, Şanliurfa'da, Trabzon'da yasayip gidiyoruz. Cocuklarimiz (her ne kadar begenmesekde) egitimlerini aliyorlar eksik bulursak dershanelere gidiyorlar, saglik hizmetlerimizi carpuk curpuk da olsa aliyoruz. E cok sükür isimiz de var. En yeni filmler aninda sinemalara geliyor. Hakkari'ye ise ortalama 3,5 sene de bir film geliyor, kultur sanatsiz bir toplum gelisemez. Universitemiz desen var. Ama bakin yeni 15 universite acilacak. Hicbiri bu sakincali bolgelerde degil. Neden? Cunku oraya ogretim uyesi, ogretim gorevlisi gitmez. Bu teror ortaminda, cani burnunda ailesiyle yasamak istemez (istemeli yada istememeli ayri, fiiliyattaki gercekler ayri). Bu olaylar sonucta bizleri uzer yada dolayli etkiler. Ama bu teroru yaratanlari ve onlarin cevresini, bolgeyi dogrudan etkiler. Sivil itaatsizlik baslatan sozde pkk bayraklari acanlar bu unsurlari da dusunmeli.

4- Terorle mucadeleye karsi hakli bir Ataturk Milliyetciligi ve Vatanseverlik duygusu yukselmektedir. Bazi partiler de buna yonelik konusmalar, basin aciklamalari yapmaktadir. Partilerden kimisi siyasi nasiplenmesi maksadiyla, kimisi de gercekten hissetiklerini aciklamaktadir. Bizler bu hassasiyetin yani sira oy verecegimiz partinin iktidar olduktan sonra bu soylemlerini degistirip degistirmeyecegine, soylemlerine devam etse ve bunlari eyleme dokse dahi kadrolari icinde yolsuzluklara bulasmayacagina, ihaleleri yandaslarina (fesat olarak) vermeyecegine, Hak Adalet ve Dürüstlükten şaşmayacağına emin olmalıyız. AB ve ABD'ye kukla olmayacagina, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ile bagimsiz cumhuriyeti gerceklestirecegine emin olmaliyiz. Unutmamaliyiz ki bugune kadar iktidar olan partilerimizin hepsi bir onceki iktidar doneminde yasanan zaafiyetleri "yok edecegini" iddia ederek gelmistir. Ancak bu zaafiyetlerin yok edildigini goren olmamistir. En azindan ben goremedim.

TEVFiK BiR / 31.Mart.2006


Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.