11 Ekim 2009 Pazar

Devlet Vatandaşına Ne Kadar Sahip Çıkıyor?



Devlet Vatandaşına Ne Kadar Sahip Çıkıyor




2009 sene basindan bu yana tam 650 cocuk kaybolmus(!). 270 gunde 650 cocuk, gunde ortalama 2,5 cocuk kaybomus(!). Kayboldu deniyor ama ufacik cocuklarin multeci olarak avrupaya gidecek halleri olmadigina gore, belli ki kacirilmislar. Kacirilma nedenleri de belli. Organ mafyalari tarafindan “organ kaynagi” olarak, sapiklarin tecavuzlerine “kurban” olarak, dilenci ve kapkac cetelerine eleman kaynagi olarak.

Kayseri'de kacirilan uc yavrudan sonra bu vahim 650 rakamini ogrendik. Ogrenince de acikcasi biraz, biraz degil hatta bayagi sok olduk. Aile sohbetlerinde genelde “Avrupa'da/ Amerika'da gece sokaga cikamazmissin. Halbuki bak bizde gece saat 2'de bile ciksan bir sey olmaz. Ulkemiz Allah'a sukur guvenli” derdik. Meger bizim dusundugumuz gibi, gordugumuz gibi degilmis gercekler. Evlerinin onunden birakin geceyi gunduz vakti her gun 2-3 cocuk kaciriliyormus.

Cocuklarimiz, gelecegimiz. Aile toplumumuzun, milletimizin temeli. Ailenin temel yapi tasi cocuklar. Aile kurumunun olusmasinin en buyuk nedeni cocuklar. 9 ayda kaybolan 650 cocuk! Bu rakamlar bize gostermektedir ki, devlet gelecegine sahip cikmiyor, toplumunu korumuyor.

Halbuki anayasamiz bunun aksinin olmasini gerektigini savunuyor. Nasil mi:
TC Anayasasi Madde 5: “Devletin temel amac ve gorevleri, Turk Milletinin bagimsizligini ve butunlugunu, ulkenin bolunmezligini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kisilerin ve toplumun refah, huzur ve mutlulugunu saglamak...

Madde 17: “Herkes, yasama, maddi ve manevi varligini koruma ve glistirme hakkina sahiptir.”

Madde 19: “Herkes kisi hurriyeti ve guvenligine sahiptir.

Madde 41/2: “Devlet, ailenin huzur ve refahi ile ozellikle ananin ve cocuklarin korunmasi ve ... icin gerekli tedbirleri alir, teskilati kurar.”

Madde 56: “Devlet, herkesin hayatini, beden ve ruh sagligi icinde surdurmesini saglamak... duzenler”.

Bunlar her Turk vatandasinin en temel anayasal haklaridir. Tabi bu anayasal haklarimiz kanunlarla detaylandirilarak korunmaktadir. Mesela can guvenligimiz polis ve jandarmaya emanet edilmistir. Suc orgutlerini yakalamak ve adli makamlara teslim etmek gorevleridir. Bakin su Allah'in isine ki ulkemizde her gun ortalama 2,5 cocuk kacirilmaktadir.

Peki sorarim kolluk kuvvetleri, bu organize suc orgutlerini neden minimize, ellerinden geliyorsa tamamen yok etmiyorlar. Kolluk kuvvetlerine mafya ile etkin mucadele edebilmesi icin ici bosaltilmadan onceki haliyle yeni bir 4422 sayili yasa gerekiyor. TBMM bu hukuki ve yasal gucu, dayanagi polis/jandarma dedigimiz kolluk kuvvetlerine verir ve icerisinde genelde ust duzey burokrat, politikaci, isadami olan mafyoz orgutlenmeler ile mucadele konusunda ciddi destek verirse inanin 6 ay icinde cocuklarimiz huzurla sokakta oynuyor olur. Aksi, kisinin ve toplumun devlete olan guvenini ciddi bicimde sarsar.

Bu nedenlerledir ki hukumeti ve TBMM'yi bu “mafyalar” konusuna el atmaya, anayasal ve yasal yukumluluklerini yerine getirmeye ve getirtmeye cagiriyoruz.


TEVFiK BiR / 11.Ekim.2009


Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.