16 Temmuz 2011 Cumartesi

Ne Yapılmalı?


Ne Yapılmalı?



Verilen şehitler (asker, subay, polis), kaçırılan ordu mensupları (yani kaçırılan devlet), Türkiye Cumhuriyeti içinde bir Kürdistan Özerk Bölgesinin ilanı (resmi bölünmenin fiili başlangıcı) ve terörist başı Abdullah Öcalan ile Devlet arasında yürütülen gizli kapaklı görüşmeler...


Derhal:

1-) 3 günlük milli yas ilan edilmelidir.

2-) Terörist başı Abdullah Öcalan ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bilgisi ve onayı dahilinde üst düzey devlet yetkililerinin sürdürdüğü gizli görüşmeler derhal ve sonsuza değin kesilmelidir.

3-) Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin bir kısmında T.C. Anayasası madde.15 kapsamında Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmelidir.

4-) Bölgede yeniden, terörün önünü ve hızını kesmek adına yol kontrolleri başlatılmalıdır.

5-) Sınır ötesine harekât düzenlenmeli, gerekirse kolordu seviyesinde taarruz ile BM sözleşmesi kapsamında (en azından) Kandil Dağı dümdüz edilmeli, Dohuk ve Erbil'deki PKK beyin takımı imha edilmelidir.

6-) BDP'li milletvekilleri ve BDP'li parti yetkilileri (hem genel merkez hem yerel teşkilatlar bazında) derhal, isyana teşvik ile ilgili ve, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyan yasalar ve elbet T.C. Anayasası madde.14 ve madde.83 hükümlerince ve Türk hukuk mevzuatının verdiği yetki kapsamında gözaltına alınmalı, mahkemelerce tutuklu yargılanmalıdır. Yargılamalar sonucunda eskinin idam cezasına karşılık gelen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar olursa, bu hiç de sürpriz olmayacaktır.

7-) Bölge, dış istihbarat mensuplarından ve etki ajanlarından temizlenmelidir.

8-) Toprak Reformu Yasası ile bölge halkı feodal düzenden kurtarılmalı, yerel baskı unsurları bertaraf edilmelidir.



TEVFiK BiR / 16.07.2011



Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.