12 Ocak 2010 Salı

2. Çuval Vakası

2. Çuval Vakası


İsrail'de gerçekleşen olayın anlamı:

1-)
Türk Büyükelçimizin İsrail Dışişleri Müsteşarı'ndan (bakan yardımcısı) daha alçak bir koltuğa oturtulması: "İsrail Türkiye'den daha büyük bir devlettir" demektir.

2-)
Elinin sıkılmaması: Büyükelçi, devleti temsil eder. İsrail'in Türkiye'yle kriz yaşadığının, durumu şiddetle protesto ettiğinin işaretidir.

3-)
İsrailli Müsteşarın "Biz gülmüyoruz iyi çekin" demesi: İsrail Devleti'nin sinirli ve ciddi olduğunu işaret eder.

4-)
Görüşme masasında yalnızca İsrail bayrağının olup Türk Bayrağı'nın bulunmaması: Türkiye'nin "tanınmayan bir ülke gibi muamele görmesi" ve kabaca "siz kimsiniz ki" demektir.

5-)
"Kameralar artık çekim yapmasın size söyleyeceklerimi onların önünde söylersem size saygısızlık olur" diyerek hakaret ve küfür edeceğini önceden açık bir dile söylemesi:
İsrail'in Türkiye'ye hakaret edeceği anlamına gelir. Savaş halindeki ülkelerde bile görülmeyen,
soğuk savaş sırasında ABD-SSCB arasında dahi yaşanmamış, son derecede ağır, sonucu diplomatik krize ve savaşa kadar gidebilecek bir vakadır.

Bu durumda Türk Büyükelçimizin kesinlikle masadan ayrılması ve derhal Dışişleri Bakanı'nı arayarak durum hakkında izahat vermesi gerekirdi.

Bizim İsrail Büyükelçimiz ise bu lafları ve tavırları o odada kameraların önünde yedi yuttu, üstüne de hiçbir şey olmamış gibi dişlerini göstere göstere "gülücükler" dağıttı.

Halbuki diplomaside böyle bir şey yoktur. Hiçbir devlet diğerinin gururunu alenen kıramaz. Saygısızlık edemez ve bunu şova dönüştüremez. Başta bu devlet ciddiyetine ve diplomasi usulüne aykırıdır.

Büyükelçi, Devletini temsil eder. İsrail'in o odadaki tüm tavır ve hakaretleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yöneliktir. Büyükelçinin ciddi bir tavır takınması, devlet ciddiyetine yakışır hareket etmesi gerekirdi. Büyükelçi, Devletimizi rezil etmiştir.

Tevrat'ta "Mesih'in geleceği ve beklenen-vaadedilen kutsanmış İsrail Devleti'ni kuracağı" yazılıdır. Halbuki bu İsrail Devleti'ni BM-İngiltere ve ABD kurdurmuştur. Yani dindar Yahudiler İsrail Devleti'ni tanımazlar, sevmezler, kendi dinlerinin kutsal metinlerine aykırı bularak İsrail'in yıkılmasını dahi isterler.

Kendi dinine bile muhalefet eden bir devlet, İsrail Devleti. Dış ülkelerde yaşayan Yahudiler'in çoğunu da temsil etmez, hukuken ve manen. Ve bu devlet, Müslüman halkların yaşadığı ülkelere karşı da en büyük tehditlerden birisidir. Saldırgan bir devlettir. Saygısız bir devlettir. İnsan haklarından nasiplenmemiş bir devlettir.


TEVFiK BiR / 12.Ocak.2010



Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.