23 Ocak 2010 Cumartesi

Susturma Projesi


Susturma Projesi


Bir gazete düşünün ki aklına geleni, yalanı yanlışı, iftirayı, en ağır iftirayı, kuru iftirayı, bal gibi kuru iftirayı; istediği zaman, istediği gibi, Yeniçağ, Cumhuriyet civarı tirajla ama milyonluk ilgiyle topluma pompalıyor.

Çamur atıyor, balçıkla sıvıyor, “dalga” geçiyor, 9 köyden kovulası değerleri “demokrasi ve ülke düşmanları” diye tanıtıyor.

Şimdi de bir şey yumurtladı bu gazete. Balyoz Darbe Planı. Şeytan diyor al kafasına geçir planını. Bir zamanlar bir balyoz Başbakan Erdoğan'ı bayıldığı makam aracından kurtarmıştı, şimdi ise balyoz onu bitirecekmiş..!

Bu saçmalıklar serisinde bir de, sözde Balyoz cuntacıları açısından “yararlı” ve “zararlı" gazeteciler listesi oluşturulmuş.

Vay, vay, vay, vay...

İsimlere bakıyoruz. 2003-2006 yıllarının planıymış ya, o yıllarda yazarlık yapan Yeniçağ Gazetesi'nin çok okunan yazarları neredeyse tam kadro listede. Ayrıca Uğur Dündar'lar, Yalçın Bayer'ler, Soner Yalçın'lar, Emin Çölaşan'lar, rahmetli Gündüz Aktan'lar ve bilmem ne kadar AKP'nin açıklarını, yanlışlarını ifşa eden isimler, isimler...

Yıllar önce bir çivici seri katil vardı, milleti çakıp duruyordu. Listenin bu isimleri de sanki bir seri “balyozcu demokrasi katilleri” adayları gibi topluma sunulmuş. Bir korku listesi.

Bunun arkasında bir şeyler olduğu belli. Daha Ergenekon projesi ABD'de sn. Erdoğan ve çok sn. Bush arasında verilen kararla “start” almadan önce; “keşke şu ulusalcılardan bir şekilde kurtulabilsek” naraları atan “ulusalcılığı” çok büyük tehdit olarak gören, gösteren Fetullah'ın örtülü olarak desteklediği artık her yerde yazılan Taraf Gazetesi bu listeyle mesaj mı veriyor dersiniz?

Listedeki isimlerden bir kısmı Silivri'de, dışarıdakiler ise genelde “Sivri” de. Korkmadan, yılmadan doğru bildikleri, gerçekleri toplumu uyandırmak adına en sivri dilleriyle yazıyorlar. Bizlere gerçekleri iğne gibi batırıyorlar, gerçekler biraz acıtsın da gözlerimiz açılsın diye.

Ama aba altındaki sopa listemiz “Biz sizleri biliyoruz, sizler çok yazıp, konuşuyorsunuz” der gibi yada daha doğrusu Başbakan Erdoğan'ın “Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsınız, ülke o kadar huzur bulur” dediği gibi artık yazmasınlar, sussunlar mı isteniyor?

Kafam da bir ampul yandı ve bu Balyoz Planı şimdi gerçekten demokrasiye sıkılacak kurşun gibi gözüktü gözüme. Haklılarmış meğer. Gelecek yeni Hergelekon dalgalarının habercisi herhalde. Zaten bu gazete hep “dalga haberler” yapıyor ya. “Ya susacaksınız, ya susturacağız” diyor derinden (!)

Ee, öyle bir ülke olduk artık. Bu ülkede “Ya sivri diller susacak, ya o diller kesilecek”.


TEVFiK BiR / 23.Ocak.2010

 

Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.