2 Aralık 2009 Çarşamba

Hüseyin Çelik Kuran-ı Kerim Mucizesi ile Dalga mı Geçiyor



Hüseyin Çelik Kuran-ı Kerim Mucizesi ile Dalga mı Geçiyor?


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 25.Kasım.2009'da muhalafeti eleştirmek amacıyla Kuran-ı Kerim'den verdiği örnekte, Kuran'ın işaret ettiği “7 uyuyanlar” mucizesi / “Ashab-ı Kehf” mucizesi ile dalga geçmiştir. AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik açıklamasında “Maalesef bu arkadaşlarımız adeta siyasi Ashab-ı Kehf oynuyorlar. Hani “Yedi Uyurlar” var ya. Şöyle uyuyup 300 sene sonra uyandıktan sonra etrafına bakıp şaşkınlık içinde olanlar var ya” dedi.

Çelik'in “Şöyle uyuyup” dediği ve sonra da Ashab-ı Kehf'i “şaşkınlık içine düşmüş-düşürülmüş” gibi gösterdiği, yani şöyle 300 sene uyumuş çok uyudukları için de şaşkınlığa düşmüş, batmış olarak lanse ettiği Ashab-ı Kehf'in Kuran-ı Kerim'de nasıl anlatıldığına bakalım.

Kehf suresi 9-14 ayetlerde:
9. Yoksa sen o Ashab-ı Kehf'i, mağara ve kitabe yâranını, bizim ayetlerimizden, hayrete düşüren bir tanesi mi sandın?
10. Hani, o yiğit gençler o mağaraya sığındılar da şöyle dediler: "Ey Rabbimiz, katından bir rahmet ver bize ve bizim için bir çıkış yolu lütfet işimize."
11. Bunun üzerine birçok yıl boyunca mağarada onların kulakları üzerine ağırlık vurduk.
12. Sonra onları dirilttik ki, iki zümreden hangisinin kaldıkları süreyi daha iyi hesap edebileceğini bilelim.
13. Biz onların haberlerini sana doğru bir şekilde anlatacağız. Şu bir gerçek ki onlar, Rablerine iman etmiş bir yiğitler grubuydu. Ve biz de onların hidayetini artırdık.
14. Kalpleriyle aramızda bir bağ kurduk/kalplerini dayanıklı kıldık. Kalkıp şöyle dediler: "Rabbimiz, göklerin ve yerin rabbidir. O'ndan başka hiçbir ilaha yakarmayız. Aksini yaparsak saçma söz söylemiş oluruz."

Kimi kesimlerin “İslamı koruyor” dediği Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (ki İslam korunmaya gerek olmayacak tek gerçek dindir, korumak kimsenin haddi değildir, İslam korunmaz, korur) AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Kuran'ın mucizesi ile nasıl dalga geçtiği görülüyor. Allah'ın rahmetiyle nurlandırdığı Ashab-ı Kehf mucizesini hafife alarak, tiye alarak kendisine siyasi örnek oluşturmaya çalışması son derece çirkindir, yakışıksızdır, haramdır. İslam'ı hafife aldığı anlaşılan AKP Genel Baskan Yardımcısı Sayın Çelik derhal partisinden istifa etmeli ve siyaseti bırakmalıdır. Bir müslüman olarak ettiği lafın ağırlığı partisi AKP'ye ve Türkiye'ye zarar verir. Allah'a karşı kendisini sorumlu hissetmeli, tövbe etmeli ve bu istifalari gerçekleştirmelidir.


TEVFiK BiR / 01.Aralık.2009 


Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.