25 Kasım 2009 Çarşamba

Ben Bu Filmi Görmüştüm



Ben Bu Filmi Görmüştüm


Ben 23.Kasım.2009 günü İzmir'de izlediğimiz filmi daha önce izlemiştim. Hem de öyle 1980'lerde 90'larda falan da değil, şu 4 sene içinde. Tekrar tekrar. Aslında bu filmi sizlerde izlediniz, tekrar tekrar. Ama sorun değil, hafıza-i beşer nisyan ile malûldür. Gelin hafızalarımızı birlikte tazeleyelim.

Tarih 20.Mart.2005 Yer Mersin-Akdeniz Bölgesi. PKK'lı gruplar Nevruz'u bahane ederek günü polise ve mahalleliye zindan etmek için izinsiz gösteri ve yasadışı eylem yapıyorlar, oraya buraya molotof atarak ateşler yakıyorlar. Polisin, gruplara panzerle müdahale ettiğini bildikleri için de bu sefer önlere çocukları sürüyorlar. Belki de yaptığı şeyden habersiz, bilincinde olamayan ufacık çocuklara Türk Bayraklarını yerlerde sürüklettiriyorlar, Türk Bayrağını yaktırıyorlar. Polisin o çocukları vurmasını yada panzerle ezmesini görmek istiyorlar belli ki. Ama Türk polisi o insanlıktan çıkmış teröristlere istedikleri malzemeyi vermiyor. Çocuklar sakince toplanıp karakola götürülüyor, aileleri çağırılıp uyarılıyor vs. O gün hafızalarınızda canlanmıştır.

Ancak olayların etkisi dalga misali tüm yurda yayılmıştır. PKK'lıların bayrak yakma/yaktırmaları milletimizde sabrı taşırmıştır. Tüm Türkiye'de pek çok ev Türk Bayrakları ile bezenmiş, sokaklar al gelincikler açmıştır, insanlar yakalarına Türk Bayrağı rozeti takmış, çeşitli illerde “teröre lanet” mitingleri düzenlenmiştir. RTÜK'ün talebiyle tüm televizyonlar ekranlarının üst köşesine Türk Bayrağı koymuşlardır. Şimdi okuyunca garip geliyor ama o zaman böyle şeylere devlet kurumları da “dur” diyordu. O zamanlar kırmızı çizgiler korunmaya çalışılıyordu.


Tarih 06.Nisan.2005 Yer Trabzon-Karadeniz Bölgesi. F tipi cezaevinin bulunmadığı bir il olan, evet tekrar ediyorum F tipi cezaevinin bulunmadığı bir il olan, vatansever ve dindar kimliği ile bilinen Trabzon'da, TAYAD diye söylediğimiz aslında adı TAYAD-DER olan örgüt (T.C. Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı 1998/78 iddia nolu (Apo’nun iddianamesi) iddianamenin 33. Numaralı Başlıklı Cezaevi Faaliyetleri kısmında terör örgütünün paravan olarak kurduğu bir dernek olarak yer alır), kışkırtıcı bir eylem yapmış, devlet ve ülke aleyhine sivil vatandaşlardan tepki gelmeye başlamasına rağmen ısrarla slogan atmaya devam etmiş, zaten bayrak yakma olayının etkisinden kurtulamamış sivil halkın provakatif bir biçimde sabrını taşırıp,halkın gruba linç girişiminde bulunmasına yol açmıştır. 10.Nisan.2005'te de bu olayın bir benzeri Trabzon'da ve bir ay içinde Adapazarı'nda ve Samsun'da da benzer TAYAD provakasyonu ve halkın linç girişimi olarak yaşanmıştır.

Tarih 05.Eylül.2005 Yer Bozüyük-Marmara Bölgesi. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Gemlik'e Güneydoğu'dan taşınmış ve günün sonuna doğru geri memleketlerine dönen yaklaşık 40 otobüslük bindirilmiş kıtalar, gidişte o kadar il ve ilçeden geçmelerine rağmen, dönüşte de geçecek olmalarına rağmen milliyetçi duruşuyla bilinen Bozüyük'te “Apo posterleri, sözde pkk bayrakları” açmıştır. Halk da bu görüntü üzerine İzmir'deki olaylardan kat be kat daha şiddetli bir biçimde araçları taşlayarak vs. gruba aktif müdahalede bulunmuştur. Olaylar bir türlü durdurulamamış, gece geç saatlerde kaymakam-emniyet müdürü-müftünün halkla konuşmaları ve yatıştırmaları sonucu zar zor terörist başı yandaşı grup ilçeden çıkartılabilmiştir. Bu anlattığım gün de hafızalarınızda canlanmıştır.

Bu yaşanan gerilimli günün ertesinde, şimdi İzmirlileri sözüm ona protesto etmek için çeşitli illerde, mahallelerde pkk yandaşlarınca gece yasadışı gösteri yapılıyor ya, işte o günde bu yerlerde benzer gösteriler pkk yandaşlarınca yapılmış, Bozüyüklüler protesto edilmişti.

Bozüyük meselesi ve tırmanan düzovada terör faaliyetleri o günlerde en çok konuştuğumuz konu olmuştu.

Tarih 23.Kasım.2009 Yer İzmir-Ege Bölgesi. DTP'nin mitingine giden provakatif teröristler aynı bildik yöntemlerle halkı kışkırtmak için tüm materyalleri kullanırlar ve istedikleri manzara... Habur manzarasının etkisinden kurtulamamış sivil halkın haklı öfkesi, taşan sabrı ve kontrolden çıkan sevimsiz olaylar. Bu İzmir olayının ertesi gününde, çeşitli illerde ve mahallelerde PKK yandaşlarınca yapılan, İzmirlilerin protesto edildiği yasadışı gösteriler...

İzmir olayı içeriği itibariyle ve ertesi günkü olayları itibariyle Bozüyük olayına benziyor. Aynı yöntemle kışkırtma ve halkın benzer tepkisi.

İzmir olayının 35 gün öncesinde bir Habur PKK şovu söz konusu, halkın bu görüntülerle adeta doldurulması söz konusu. TAYAD Trabzon olayının da 17 gün öncesinde Mersin'de PKK'lıların Türk bayrağı yakması, bu görüntülerle adeta halkın doldurulması söz konusu.

Hadi şimdi kendimize soralım. Zaman ve mekanlar farklı görülebilir ama olayların öncesi ve sonrasında yaşananlar, aktörler, provakasyonlar aynı değil mi? Bu tür hassas olayların her birinin ayrı bir bölgede olması tesadüf mü? Bu yerler, PKK'nın partisi DTP taşeronluğunda Türkiye'de belki iç savaş çıkartmak isteyen istihbarat örgütleri/dış güçler tarafından laboratuar çalışması amacıyla özenle mi seçildi? Sırada İç Anadolu Bölgesi'nden bir il/ilçe mi var?

Türk insanlarının bölge bölge veya siyasi görüşlerine göre, provakatif terör faaliyetlerine verecekleri tepki mi hesaplanmaya çalışılıyor? Bozüyük'te Marmara'nın tepkisi mi yoksa MHP'li halkın tepkisi mi, İzmir-Hatay'da Ege Bölgesi'nin tepkisi mi yoksa CHP'li ve MHP'li halkın tepkisi mi, Trabzon'da Karadeniz Bölgesi'nin mi yoksa AKP-DP çizgisi halkın tepkisi mi ölçüldü?

Yoksa bu söylediklerimize paranoya denilip, tesadüf denilip bunca ilişki görmezden mi gelinecek?


TEVFiK BiR / 25.Kasım.2009


Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.