27 Haziran 2010 Pazar

AKP ve İsrail'in Bağları




















AKP ve İsrail'in Bağları



Tarih: 01.Mart.2003

Vaka: ABD askerlerinin Irak işgal ve katliamlarını daha rahat ve ucuza yapmaları için TBMM'de görüşülüp oylanacak tezkere sürecinde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin'in “evet” oyu kullanacağı işaretini vermesi ve AKP milletvekillerinin de “evet oyu” kullanması telkin ve baskılarına karşı, AKP içinden Abdüllatif Şener'in “hayır” oyu yönündeki muhalefetinin etkisi ve Meclis'te yer alan diğer CHP ve bir kısım bağımsız milletvekillerinin “hayır” oyu ile ABD askerlerinin Türkiye'ye konuşlanma ve Türkiye üzerinden Irak'a girip Müslümanlar'ı öldürme ve Türk askerinin bu kirli savaşa sokulma tezkeresi reddedildi.

Tepki: Müslümanlık'tan ve mağduriyet üzerinden politika yapan AKP yöneticileri ve Tayyip Erdoğan, Irak'ta ABD ve Küresel Siyonist Güç tarafından öldürülen 1,5 milyon Müslüman Irak'lıyı görmedi. Utanmadı! O gün o tezkereye “evet” oyu verilmesi yönündeki baskı ve kararından dolayı Irak'tan ve Türk halkından özür dilemedi. Hayır oyu kullanan AKP milletvekillerinin çoğu, 2007 seçimlerinde aday gösterilmedi, milletvekili yapılmadı!


Tarih: 04.Temmuz.2003

Vaka: Irak'ta Türk subayının ve askerinin başına ABD askerlerinin öncülüğünde çuval geçirildi.

Tepki: ABD'ye diplomatik nota verilemedi. Çünkü bu “müzik notası” değildi.


Tarih: 21.Ekim.2007

Vaka: Irak Cumhurbaşkanı Talabani “PKK'lı değil, Türkler'e bir kedi bile teslim etmeyiz” dedi.

Tepki: Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu olaydan sonra Talabani ile kırk yıllık dost gibi “sarmaş dolaş” pozlar verdi.


Tarih: 31.Mayıs.2010

Vaka: İsrail ordusu, uluslararası sularda Türk organizasyonu dahilinde sefere çıkarılmış, üstünde körün göreceği büyüklükte Türk bayrakları bulunan gemiye saldırdı ve el koydu. Türk sivilleri “ellerindeki listeler dahilinde” öldürdü (suikast).

Tepki: İsrail'e ültimatom verilemedi, ambargo konulamadı, askeri antlaşmalar iptal edilemedi. Tepki olarak “maç” iptal edildi! Türk hükümeti “de facto/fiili” tepki veremeyeceği için ABD Devlet Başkanı Obama'dan sorunu çözmesi için, “abilik” yapması için ricacı oldu.


TBMM'de yayınlanacak deklarasyona AK Parti meclis grubu, yani hükümet imza koymadı, Meclis'te kriz çıktı. Muhalefet partileri ortak basın açıklaması yaptıkları sırada, iç siyasette sorun yaşamamak için AKP grubu imzalamak zorunda kaldı.

Ancak İsrail'e ve Küresel Sistem'e mesaj verilmiş oldu: “AKP, İsrail'e karşı deklarasyonu imzalamak istemedi”.


Sonuç: Yahudi Cesaret Ödülü'nü alan tek Müslüman olan Başbakan Erdoğan'ın da bu ödülü aldığında övündüğü, şu süreçte de bu ödülünü iade etmediği hatırlandığında, İsrail ve ABD ile kol kola yürümüş bir hükümetin siz Müslümanları ve Türkleri sistematik bir biçimde öldüren İsrail'e yada ABD'ye tavır koyabileceğini ve somut yaptırımlarda bulunabileceğini düşünebiliyor musunuz?

Lafla peynir gemisi yürümez. Devlet, hiç yönetilmez..!

TEVFiK BiR / 06.Haziran.2010



Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.