18 Ekim 2009 Pazar

Erbakan Sarhoş Muydu



Erbakan Sarhoş Muydu?



Ortacag'da Osmanli'ya karsi hacli ordularini toparlamak icin "cennetin anahtari" tabiri kullanilirdi ya seytanin elcisi Hiristiyan papazlar tarafindan, bunun benzerini bu cagda hem de tek gercek din "Islam dini"ne mensup oldugunu soyleyenlenlerde goruyor ve derin bir uzuntuye kapiliyorum. Demek ki seytan insanlari boyle etkiliyor, kulaklarina bunlari fisildiyor.

Necmettin Erbakan Konya'da milli gorusun 40. yili kutlamalarinda : “Yarın ahirette en büyük şahadetnamemiz rozetimiz olacak. Rozetimizi göstereceğiz, cennete gireceğiz inşallah” dedi!

Hadi biraz safca dusunelim ve diyelim ki: Ahirette soruldugunda dunyadaki en buyuk hizmetin nedir diye, Erbakan'da "ben ulkeme ve dinime kurdugum partiyle hizmet ettim, Islam icin" diyecek farz edelim ve ilk cumlesi bu anlama gelir diyelim (ki oyle olmadigi da belli).

Peki, "rozetimizi gosterip cennete girecegiz" ne demek? "Mahkeme kararli, tescilli" dolandiriciligi / yolsuzlugu yap, sonra da filmlerde "ozel ajanlarin" FBI kimligi gosterip her yere girdigi gibi, rozet gosterip cennete gir. Hz. Muhammed (son peygamber) bile cenneti oyle icinden geldigi gibi dagitamadigina (mujdeleyemedigine), buna O'nun bile yetkisi olmadigina gore, Erbakan parti rozeti ile bu "ilahi gucu" kendinde nasil buluyor?

Fethullah Gulen'de ruyasinda gorup diyordu ya kitabinda mealen "Cennetin kapisindaydim, diger tarafta da peygamberimiz vardi. Insanlar akin akin cennete giriyorlardi. Vallahi iclerinden pekcogu bizim yolumuzda ilerleyenlerdi."

Sarhoslugun veren her sey haramdir. Bunu mutlaka "icki" olarak anlamamak, genis bakmak gerekir. Eger bir kisiye "para" ya da "makam" sarhosluk veriyorsa o da haramdir.

Iste burada din bezirganligi yapan sozum ona Islamcilarin (ki bunlar ulkemizde milyonlarca kisi tarafindan yuksek itibar gorur) sarhosluk hallerinin en guzel orneklerini gorduk.

Allah, bizleri sarhosluktan sakinan kullarindan eylesin.



TEVFiK BiR / 18.Ekim.2009


Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.