8 Haziran 2011 Çarşamba

Soros, Türkiye İç Savaşına Hazırlık mı Yapıyor?




Soros, Türkiye İç Savaşına Hazırlık mı Yapıyor?


Suriye’de 120 polisin ve aynı bölgede pek çok sivilin öldürüldüğü iddia edildi. Bu bilgi doğruysa, Suriye açısından gerçekten kötü bir gelişme demektir. Yok eğer bu dezenformasyon faaliyeti ise, o zaman da bu saldırıyı yapan kötü niyetli sırtlan güçlerin (Sistem’in) operasyonundan Suriye’nin sağ çıkması, gerçekten zor demektir.

BOP operasyonu sonucu çıkan iç savaşta bugüne kadar toplam 30.000 insanın yaşamını yitirdiği Libya’nın bir örneği olma konusunda ilerliyor Suriye. Ancak görünen o ki, iç savaş erteleniyor, bekletiliyor. Çıkan çatışmalar ve isyan belirli bir düzeyde, dozda tutuluyor. Olayların patlaması istenen güne kadar bekletiliyor.

Belki de olası Suriye iç savaşı sonucu Suriye’de ayaklanacak, bağımsızlık isteyecek Kürtlerle, Türkiye’de “demokratik özerklik” talebinde bulunan bölücü Kürtlerin entegrasyonu, etkileşimi, Türkiye’de de kalkışma ve iç savaş isteniyor olabilir. Demokratik özerklik isteyen bölücü BDP’lilerin ifadelerini ve Türkiye’den, özellikle iş dünyasından buna gelen destek mesajlarını “Yıkın Efendiler, Sıkıysa Yıkın” adlı makalemde yazmıştım.

Türkiye’de “iç savaş” çıkmasını isteyen Sistem’in (Küresel Krallık) çalışmalarını, bu doğrultudaki hazırlıklarını ve bunun verilerini de aşama aşama açıklamaya devam ediyorum. Bunun ilk verilerini, “50 Milyar TL ve Türkiye’de İç Savaş” adlı makalemde yazmıştım. Şimdi devam ediyoruz.

Milyar dolarlık finans yatırımlarında bulunan, genelde sıcak paraları ile, manipülasyon ve spekülasyonlarla servetlerini katlayan ve bu paralarını yine sıcak para yatırımı yaptıkları ülkelerin siyasetini belirlemek, iktidarlarını tayin etmek ve gerektiğinde “açık toplum devrimleriyle” ülkelerde karışıklık çıkartarak Sistem’e entegre etmek için kullanan güçlerin en büyüklerinden Macar Yahudi’si asıllı ABD’li George Soros’u görüyoruz.


Türkiye Coğrafyası Savaşları

Soros, öngörüleri büyük yüzdelerle gerçekleşen bir adamdır. Para, gücü getirir. Güç, bilgiye dayanır. O zaman Soros’un ifadelerinin, konusuna göre kimi zaman 1 ay sonra kimi zaman 10 yıl sonra gerçekleşmesi bizi şaşırtmamalıdır.

Soros, petrol fiyatlarının Temmuz.2011’de 200 Dolar olacağını ifade etti. Temmuz.2011 diyorsa, bu sürenin üstüne rahatlıkla 6 ay, 1 sene koyabiliriz.

Soros bu açıklamayı Mayıs.2011’de yaptı. Soros, bundan aylar önce petrole yatırım yapmıştır diyebiliriz. Piyasalarda işler bu şekilde yürür. Önce strateji belirlenir, sonra yatırım yapılır, sonra bilgi açıklanır. Açıklanan bilgi gerçekleşince para hem de statü kazanılır. Bilgi, parayı ve prestiji getirir, gücü getirir.

ABD Sermaye Piyasası kuralları gereği kamuya açıklama yapan Soros Fund Management’ın (Soros Fon Yönetimi), Aralık.2010 sonunda 800 milyon dolarlık borsaya kote altın fonu hissesi bulunurken, Mart ayı sonunda bu rakam 7 milyon dolara iniyor. Tabi bu yalnızca Soros’un ABD yatırımlarının bilgisi. Dünyanın diğer ülkelerinde ne kadar tutarında bir altın satışı yaptığını bilemiyoruz.

İşte yaklaşık olarak bu zamanlarda, yani 2011’in ilk çeyreğinde, Soros’un altın satışıyla sağladığı nakdi, petrol yatırımlarına kullandığını düşünebiliriz. Altından petrole geçiş söz konusu. Ve mayıs ayında “Temmuz’da petrol 200 dolar olacak” açıklaması.

Ayrıca son aylarda gümüşte önce sert bir yükseliş gördük. Piyasa tabiriyle “malı yüksekten satmak için, gel gel” yapıldı. Ardından, Soros dahil büyük yatırımcıların ellerindeki gümüş rezervlerini sattıklarını öğrendik. Gümüş yaklaşık 5 gün içinde %30 değer kaybetti.

Gümüş satışından gelen paralar da büyük olasılıkla petrol yatırımlarında kullanılmıştır. Petrol fiyatlarında da sürekli bir dalgalanma görüyoruz, büyük yatırımcıların büyük alımlar için kendilerine fırsat yarattıklarını düşünüyorum.


Ortadoğu’da Savaş = Pahalı Petrol

Peki bugün 115 dolar seviyelerinden işlem gören petrol nasıl olacakta, Soros’un açıklamalarına göre 1 ay sonra yada yaklaşık 6 ay 1 sene içinde 2 katına çıkacak? Böyle büyük bir fiyat sıçramasını ne sağlayabilir?

Genellikle büyük doğalgaz ve bir miktar da petrol rezervine sahip olan Kuzey Afrika ülkelerindeki iç savaşlar bile, Sistem’in yani müttefik güçlerin saldırıları bile petrol fiyatlarında bir sıçramaya yol açmazken, çift dipli resesyon da artık pek olası görünmezken (henüz ABD Başkanı Obama, artık ikinci bir dip beklenmediğini belirtti) petrol fiyatı nasıl 2 katına çıkacaktır?

Suriye, Türkiye ve İran coğrafyasında yaşanabilecek bir karışıklık, coğrafyada yaşanabilecek kalkışma hareketleri, Kürt isyanları, iç çatışma ve iç savaşlar, belki Suriye ve belki İran’a yine müttefik güçler yani Sistem tarafından bir müdahalede bulunulması ile petrol varil fiyatları 200 dolara doğru gidebilir!

Önceden de belirttiğim gibi, Suriye iç savaşı sonucu Suriye’de ayaklanacak, bağımsızlık isteyecek Kürtlerle, Türkiye’de “demokratik özerklik” talebinde bulunan bölücü Kürtlerin entegrasyonu, etkileşimi, Türkiye’de de kalkışma ve iç savaş isteniyor olabilir.

Birlikte, aynı zamanlarda çıkacak olaylarla, coğrafyada daha büyük etki yaratılmak isteniyor olabilir. Seçim sonrası bekleniyor olabilir.

Açık açık, artık Sistem ve onun sözcüsü ABD, Türkiye’de ve dünyada üniter devletler istememektedir. Federal yapılar, daha kolay kontrol edilebilir ve piyasa mantığı ile daha rahat iş görülebilir niteliktedir.

Bir petrol çıkarma anlaşması, devlet hakkı %50 – çıkaracak firma hakkı %50 olabilirken federal yönetimlerde bu %4 eyalet (state) hakkı - %96 petrolü çıkaracak firma hakkı olabilmektedir, örneklerini sayabiliriz. En yakınımızda, bunu Irak’ta görüyoruz. Yüzdesi fazla ve daha pahalı petrol!

Ayrıca hatırlatmakta yarar var, yeni analizler neticesinde güncellenmiş 2011 yılı tahminine göre dünya petrol rezervi dünyaya 46-50 yıl yetecek düzeydedir.

* * *

Petrol rezervlerinin bitiyor ve değerleniyor olmasını; Türkiye’de yaşanabilecek ve bugün Suriye’de yaşanan karışıklıkların arkasındaki nedenlerden söylenmeyenini; Türk Deniz Kuvvetleri’nin stratejik önemi ve bu nedenle tasfiyesinin isteniyor olmasını; Kıbrıs Adası-Mısır-İsrail hattının önemi; 10 yıl önce Soros’un açıkladığı ve AB verileriyle gördüğümüz beklenen Yunanistan krizinin neden bugün çıktığını; Türkiye-İsrail yakınlığı yerine ikame edilen Yunanistan-İsrail yakınlaşmasının nedenini; ve yine Kıbrıs Adası ile ilgili bazı gerçekleri açıklayacağım yeni makalemi seçimlerden bir süre sonra internet sitemde yayınlayacağım.


Tevfik BiR / 08.06.2011

Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.