2 Kasım 2010 Salı

CIA'nın Yemen'deki Çok Gizli Operasyonu



CIA'nın Yemen'deki Çok Gizli Operasyonu


Enformasyon ve bilgi savaşlarının yaşandığı bir çağdayız. Bu makalede, ABD istihbarat servisi CIA'nin bu kapsamda yürüttüğü gizli operasyonlarından birinin deşifresi anlatılacaktır. Küresel yalan, gün yüzüne çıkarılmaya çalışılacaktır. Gelin Amerikan yalanlarına birlikte bakalım.

31.Ekim.2010
Önce 31.Ekim.2010'da gündeme “bomba” gibi düşen habere ve onun dikkat çekici noktalarına bakalım.

Bombalar iki ayrı paket halinde Yemen'den gönderiliyor. Gönderici, El Kaide terör örgütü. Bomba paketleri Yemen'den, Amerikan UPS Kargo ile gönderiliyor. Küresel faaliyet gösteren UPS Cargo'nun sahibi, aynı zamanda Sistem içerisinde güç sahibi olan ve Amerikan Demokrat Partililer'in günahları kadar dahi sevmediği Cumhuriyetçi bir “patron”.

Kartuşa kamufle edilmiş bombalardan biri Yemen'den ABD'ye (Chicago) gönderiliyor, uçak Almanya'da aktarma için duruyor, havalanıyor ve İngiltere'de de aktarma için durduğu sırada bomba tespit edilip, etkisiz kılınıyor. Almanya ve İngiltere ayakta.

Bu arada diğer bomba paketi Birleşik Arap Emirlikleri – Dubai'de ele geçiriliyor.

ABD'de New Jersey, Philadelphia ve New York'ta çeşitli UPS Cargo araçlarında aramalar yapılıyor. Daha sonra ABD'den bir haham çıkıp, hedeflerin Sinagog'lar olduğunu söylüyor ve sinagogunun internet sitesinin Mısır'dan bir gün içinde 80’den fazla kez tıklandığını söylüyor.

Yemen, Mısır ve (sözde İslamcı) terör örgütü El Kaide - ABD, İngiltere, Almanya, Yahudi İbadethaneleri ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE).

Yaratılan terör tehdidi ve çıkan haberlerle insanların beynine belirli kavramlar ve belirlenen “saflar” yerleştirilmiştir. Terör, İslam ve toplumu Müslüman ülkeler bir yanda; ABD, Avrupa, “70 yıllık soykırım mağduru Yahudiler” ve müttefik “ılımlı İslam” ülkesi BAE bir yanda.


Yalanlar Üstüne (Body of Lies)

Bu bir CIA operasyonudur dedik, peki neden ve hangi amaçla?

Bu operasyon, Sistem'in “İslam'ın Yahudi düşmanlığı” tezine bir örnekleme-tazeleme-haklılık kazandırma operasyonuydu. Bir açıdan, Filistin-İsrail meselesinde, Avrupalı ve ABD'li toplumların kamuoyu görüşünü İslam/Filistin aleyhine çevirme, kararsız kalanları yönlendirme operasyonuydu. Hıristiyan Alman milletinin ve diktatörleri Hitler'in 70 yıl önce yaptığı Yahudi soykırımının (Holocoust) suçlusu olanların unutulmasına, bugünün yeni düşmanlarının yaratılmasına aracıydı.

Yeniden, Hıristiyan ve Musevi toplumlara “İslam” öcüsü gösterildi, El Kaide hatırlatıldı. Demokrat ve hümanist (!) Batı'ya, geri ve terörist İslam (!) gösterildi. Bu operasyonu yöneten güç, neo/yeni Haçlı zihniyetidir ancak bugün bu zihniyeti yürüten Sistem, İbrani’dir.

* * *

Dünya “El Kaide” adını duyduktan sonra Afganistan ve dünya El Kaide'yi tanıdıktan sonra Irak, ABD tarafından ele geçirildi.

Bugün dünyaya El Kaide ismi hatırlatılıyor. Buna gereksinim var. Çünkü ABD ve müttefiki Suudi Arabistan, bugün Yemen'de çok büyük operasyonlar yürütüyor, Yemen'i kuzeyden işgal ediyor.

Yemen'de ileriki aylarda/yıllarda çok daha büyük operasyonlar görülebilir. Daha şiddetli çatışmalar yaşanabilir. Suudi Arabistan'a destek olarak artık daha büyük ve medyatik Amerikan orduları bölgeye “göç” ettirilebilir. Bununla birlikte, El Kaideci bölge ülkelerine (!) ve Yemen'e karşı Avrupalı müttefiklerden yardım istenebilir. Yemen ve Suudi Arabistan'ın komşusu, Sistem'e entegre edilen Birleşik Arap Emirleri'nden destek istenebilir!

İşte bu olasılıklar için ABD, kendi kamuoyu ile Avrupa hükümetler ve kamuoyu desteğini sağlamak adına, düşmanı parmakla gösterme ve El Kaide terörünü ve bunun Yemen yapılanmasını hatırlatma yoluna gitmiştir.

Acaba yüzyıllardır gat (kat) otu içip uyuşan, saat mevhumu olmayan, tembel Yemen halkını, kim ne zaman ayıltmıştır da, oldukça azim, disiplin, dakiklik ve çalışma isteyen terör işine girmişlerdir. Terör ve savaş, Yemen halkının bünyesine ters bir durumdur. Yemen’de El Kaide’yi kim kurmuştur? Herhalde Yemen’deki El Kaide yapılanmasından kim çıkar elde edecekse o kurmuştur. Soruyoruz, düşünüyoruz, yanıtlar arıyoruz!

Suudi Arabistan'ın 3 ay önce ABD ile imzaladığı 60 milyar dolarlık savaş jeti ve savaş helikopteri satın alım sözleşmesi dünya tarihinin gördüğü en büyük askeri sözleşmelerden biriydi. Bu bize, El Kaide'nin bölgede yalnızca Yemen'de olmadığını göstermektedir(!) Anlaşılan o ki operasyonlar Aden coğrafyasına yayılacaktır! Suudi Arabistan, ümmetine karşı İbrani ABD’nin/Sistem’in yanında yer alacaktır/almaktadır.

Mısır'ın da adı bu olayda bir haham tarafından geçirilmiştir. Bu, bir nevi ön hazırlıktır. Hazırlık öncesi zihinlere ufak ufak Mısır adı sokulmaktadır.

Dünya büyük olasılıkla, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yönetiminin yıkılışına, Ortadoğu'nun arabulucu ülkesi Mısır Devleti'nin karıştığına ve orada El Kaide'nin kardeşi “Müslüman Kardeşler” örgütünün iktidara çıkışına şahit olacaktır.

Genişletilmiş BOP kapsamında, ABD ve müttefikleri de ileriki yıllarda bu El Kaide’nin organik kardeşi Müslüman Kardeşler iktidarının yöneteceği Mısır'a, Erez İsrael'in yani vaat edilmiş toprakların bir kısmını içinde barındıran Mısır’a, demokrasi ve insan hakları götürmekten şeref duyacaklardır! Irak'taki gibi. Sabah akşam “toprak bütünlüğüne saygılıyız” diye bölerek ve en az 1.5 milyon masum insanı/Müslümanı öldürerek!


Bu Bir CIA Operasyonudur

Bu çözümlemeye isteyen stratejik ve jeopolitik analiz der, isteyen de (küreselleşmeciler, tek dünya devletçileri, Sistem'in aktörleri) komplo teorisi der. Herkes istediğini demekte özgür. Çünkü “özgür” bir dünyada yaşıyoruz! Gerçekleri bize zaman gösterecektir.

Olaya dönelim. Bu bombalı paketlerin El Kaide terör örgütünce gönderildiği büyük olasılıktır, bunu CIA’nin bilfiil yaptığını iddia etmiyoruz. Çünkü “istihbari operasyonları” planlayan, kurgulayan güçler, hele ki bu çok gizli ve büyük bir operasyon olacaksa, bunu asla uygulamazlar, farklı unsurlara bu operasyonu uygulattırırlar, tetikçi örgütler yada kişiler kullanırlar. El Kaide, CIA'nın ve Sistem'in hedeflerine ulaşması için bir joker örgüttür, tetikçidir, ABD'nin projesine uygun türetilmiş bir terör örgütüdür.

Bu örgütün Sistem hedefleri doğrultusunda işler yaptığını tepedeki 1-2 ismin (yıllardır bulunamayan Usame Bin Ladin ve belki yanındaki 1-2 adamı) dışında kimse bilmemektedir. Örümcek ağı örgütlenmesi/network yada piramit tipi örgütlenmeyi görüyoruz. Tepede her şeyi bilen bir kişi, aşağı doğru indikçe yada ağın merkezinden dışarı doğru açıldıkça artan sayıda kişi ve azalan oranda bilgi. Nicelik arttıkça nitelik azalıyor yada kayboluyor. En altta ise hiçbir şey bilmeyen tetikçiler/intihar saldırganları, piyonlar var. Dünyada askeri örgütlemeler/ordular da aslında bu modellerle kurulmuşlardır.

İşte görünen o ki, CIA'nın planladığı bu operasyon El Kaide içine bir biçimde monte edilmiş ve İslam adına bir şeyler yaptığını sanan El Kaide'ci cahil piyon teröristler de bu operasyonu uygulamışlardır.

El Kaide görünürde başarısız ve aslında Sistem başarılı olmuştur. Küresel Krallık/Sistem, CIA'nın bu çok gizli operasyonu marifetiyle nihai amacı doğrultusunda bir taktiğini daha başarıyla sonuçlandırmıştır. Küresel Sistem’in projeleri tıkır tıkır yürümektedir.


TEVFiK BiR / 02.Kasım.2010



Telif Bilgisi

© 2009-2017 tevfikbir.com , tevfikbir.blogspot.com. Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin alıntı yapılamaz.

" Tevfik BİR - www.tevfikbir.com " biçiminde kaynak gösterilerek makalelerden alıntı yapılabilir.